Журналистът Христо Грозев трябва да бъде добре защитен от българското правителство.

...
Журналистът Христо Грозев трябва да бъде добре защитен от българското правителство.
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Журналистът Христо Грозев трябва да бъде добре защитен от българското правителство

Журналистът Христо Грозев трябва да бъде добре предпазен от българското държавно управление. Това разяснява Ивайло Мирчев. 

Беше значимо Народното събрание да се запознае с възможността Христо Грозев да бъде задоволително добре предпазен, както и да се научи повече за разследваните от него проблеми и какво да се предприеме от тук нататък. Това сподели в предаването " Това е България " на Радио " Фокус "  Ивайло Мирчев, народен представител от " Демократична България “ и заместник-председател на комисията по енергетика, в отговор на въпроса за какво е било належащо чуването на българския публицист, който е разгласен за търсене в Русия.

" Той би трябвало да бъде добре предпазен от българското държавно управление ", сподели Мирчев. " Грозев взе участие в доста емблематични следствия в международен проект и ние искахме да разберем повече от това по какъв начин са му съдействали и получихме изненадващи за нас отговори ", добави той.

На чуването е станало дума за българските медии и публицисти, които получават финансираме от Русия. За това Грозев разполага с документи, които към този момент са предадени на съответните органи в страната ни. Те би трябвало да извършат следствие и да се види кои публицисти са обслужвали съветските ползи и са работели против националния ни интерес.

" Беше казано ясно, че през финансовите потоци може да се види, че те са отивали първо в лице от Македония - Дарко Тодоровски. Много елементарно може да се види в кои български медии и уеб сайтове има оповестени материали на този господин ", сподели още Ивайло Мирчев. Тепърва ще се откриват имената на българските публицисти.

От Демократична България упорстват и за чуване на основния прокурор по някои от въпросите, които се повдигат в следствията на българския журналист Христо Грозев.

" КТБ е образец за това. При взривените военни хранилища и отравянето на Гебрев в България са осъществени следствени дейности и са били открити обстоятелства, които водят до прикриване на съветска връзка и прикриването ѝ. Българските институции са споделили друго на партньорската страна, като става въпрос за бойкот на следствието. Това са заключенията на Грозев и ние ще работим за тях и определяне на истината ", сподели още Ивайло Мирчев.

В Демократична България работят по механизъм за дестилация на непознатите сътрудници у нас и се надяват да съумеят да го облекат законодателно, уточни още Мирчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР